Фриго

Ние сме рожба на фирма ГАРДЕНИЯ, която е дългогодишен земеделски производител на ягоди, малини, къпини, череши и чушки.

Нашата цел е да предлагаме висококачествен замразен продукт в страната и чужбина.

Работим с желанието да превърнем името на нашата фирма в синоним за качество.

Фирма ГАРДЕНИЯ е създадена през 2002 година. Започва с отглеждането на трайни насаждения, а през следващите години развива масово земеделие. В момента отглежда рапица, пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед на 15 хиляди декара, в землищата на град Летница, село Каменец, село Обнова.

През 2004 година реализирахме проект по европейската „Специална програма за присъединяване в областта на земеделието и развитието на селските райони - САПАРД”. Закупихме модерна техника на водещи производители от фирмата доставчик „АВТОМЕХАНИКА”. Трактори с марката „RENAULT”, редосеялки “Ribouleau-MONOSEM”, сеялки „SULKY”, почвообработваща техника „QUIVOGNE”. През годините нашата фирма се дооборудва с машини за третиране и калибриране на семената „DOREZ”, закупи още нови трактори „CLAAS”, обръщателни плугове, бързи дискови брани, окопни култиватори с едновременно внасяне на тор, пръскачки „HARDI”, ремаркета за транспорт. Комбайните на нашата фирма се допълниха и при покупката на най-модерния и голям зърнокомбайн с марката на „JOHN DEERE”. Сдобихме се и с машина за оформяне на лехи и едновременно полагане на найлони и капково напояване, на производителя „Checchi & Magli”, с която обслужваме нашите насаждения. Ние с гордост можем да заявим, че към сегашния момент нашия парк от машини напълно отговаря на модерно европейско земеделско стопанство.

Създадохме фирма „ФРИГО” през месец Март 2012 година с цел да изградим и въведем в експлоатация предприятие за преработка, замразяване и съхранение на всички видове плодове и зеленчуци, както и техния износ в обработен, преработен и замразен вид.

Мярката, чрез която производствената сграда стана факт, е Мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти” към „Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони”.

Отрасъла, в който нашата нова компания ще развива своята дейност е „Хранително-вкусова промишленост”, а подотрасъла „Преработка на плодове и зеленчуци”. Като част от хранителната индустрия, този отрасъл, както в световен план така и в България, се характеризира с рязко нарастване на консумацията през последните няколко години, най-вече във връзка с новата култура на европееца към здравословно хранене. „ФРИГО” Еоод ще създаде модел за преработка, опаковка и реализация на продукцията, който ще се наложи успешно на пазара и ще гарантира добра рентабилност. Доброто представяне на фирмата на пазара ще се обуславя от високото качество на готовата продукция и коректните отношения с партньорите, изразени в точност, прецизност и толерантност. Изградена е ясна маркетингова стратегия основаваща се на гаранциите за хигиена и качество на произвежданата продукция, които ще дава новото и съвременно, отговарящо на световните стандарти предприятие.

През 2014 година участваме и в друг европейски проект, а именно „Трансфер на иновативни практики при прилагането на европейските изисквания и норми при индустриално замразяване на плодове и зеленчуци”, чийто изпълнител е „Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци”, а партньор „Джон Бийн Технолоджис АБ (JBT)” – Швеция – световен лидер в технологиите за замразяване и охлаждане в сферата на хранително-вкусовата промишленост.


Сертификати